Welzijn Kampen
Wat wil je weten van

Voedselbank winnaar van Vrijwilligersprijs!

Tijdens de Beursvloer Tohopesate is de jaarlijkse Vrijwilligersprijs weer uitgereikt. Deze keer zijn de vrijwilligers van de Voedselbank de gelukkige winnaars!

Dagelijks gaan medewerkers van de Voedselbank op pad om producten bij supermarkten, bij bedrijven in de polder en de Koekoek op te halen. Daarna wordt alles uitgezocht, gesorteerd en in kratten verpakt. Alleen op deze manier is de Voedselbank in staat om twee keer in de week voedselpakketten uit te delen aan mensen en gezinnen die het financieel zwaar hebben. En dat al tien jaar lang. Een behoorlijke belasting voor deze sterk vergrijzende groep vrijwilligers. Er komt nog een ander soort van belasting bij, namelijk het beoordelen van de aanvragen van een voedselpakket.

De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van 500 euro, uitgereikt door wethouder Eibert Spaan in het restaurant ‘MaGreet’ van IJsselheem locatie Margaretha.

De andere genomineerden waren:
Jan van Langen, hij is klokkenluider in de Buiten- en Bovenkerk, koster, is medewerker bij uitvaartdiensten, misdienaar, lector. Is gastheer en technisch assistent bij het Ikonenmuseum en bij carillonconcerten en ook het Kamper vakantiecomité doet nooit tevergeefs een beroep op hem.

vrijw.prijs bokaal De Vrijwilligers van het woon- zorg en dienstencentrum De Vijverhof in Kampen waren ook genomineerd. Vaak wordt gezegd dat vrijwilligers de smeerolie zijn van de samenleving. Dat geldt zeker voor deze groep mensen. Bij alles wat er gebeurt in De Vijverhof staat deze groep paraat: van het verwelkomen van nieuwe bewoners, assisteren in het restaurant, het runnen van het winkeltje, het organiseren van activiteiten (van oliebollen bakken tot paaseieren zoeken) en natuurlijk het luisterend oor bij het afleggen van bezoekjes bij bewoners