Welzijn Kampen
Wat wil je weten van

Ontmoeting tussen jong en oud!

Op het Scala in Kampen was op vrijdag 1 november een ochtend georganiseerd voor ouderen uit het Ommeland en kinderen van groep 7/8 van het Scala.
Deze ochtend stond in het teken van het ontmoeten van elkaar in het kader van gezond eten en gezond bewegen. Dit werd georganiseerd door vijf studenten van Hogeschool Viaa, in Zwolle, in samenwerking met Welzijn Kampen.
Bij deze organisatie waren verschillende disciplines meegenomen. Jong en oud begonnen deze ochtend samen met een bewegingsles en kregen korte uitleg over gezonde voeding. Na de pauze gingen ze uiteen in drie groepen waarin de kinderen ervaring opdeden met het ouderdomspak, er werd gekookt en vragen gesteld om elkaar beter te leren kennen. Eén van de ouderen, Riet Selles, gaf aan dat ze het idee van de combinatie jong en oud erg leuk vindt! Zij denkt dat de ouderen die niet meegekomen zijn daar heel veel spijt van zullen hebben. ‘Je leert op deze manier beter de jongere generatie kennen‘. De kinderen waren daarbij ook erg enthousiast. Ceren: ‘Het is leuk dat je contact hebt met de opa’s en oma’s. Het zou wel heel leuk zijn als ze elke dag kwamen’. Fay: ‘Het is heel leuk om dingen samen te doen, zodat de ouderen plezier beleven en wij nieuwe dingen  te weten komen’.
Kortom het was een zeer geslaagde ochtend, op naar de volgende!