Welzijn Kampen
Wat wil je weten van

Buurtbemiddeling

Om wat voor conflicten gaat het?
Buurtbemiddeling kan worden ingeschakeld wanneer er sprake is van bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast, rommel, erfafscheidingen, overhangende struiken of bomen, parkeeroverlast, overlast door dieren, pesterijen, overlast door kinderen etc.

Voor wie is Buurtbemiddeling?
Elke inwoner uit de gemeente Kampen kan gebruik maken van buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is gratis, onafhankelijk, neutraal, vertrouwelijk en vrijwillig.

Buurtbemiddeling zoekt bemiddelaars
Beschik je over goede sociale vaardigheden, kun je onbevooroordeeld naar anderen luisteren en onpartijdig blijven bij een conflict? En wil je die kwaliteiten inzetten om als buurtbemiddelaar samen met andere Kampenaren bij te dragen aan de leefbaarheid in de gemeente Kampen? Dan horen we graag van je.

Buurtbemiddeling biedt boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Als buurtbemiddelaar begeleid je, samen met een collega buurtbemiddelaar, buren om onderlinge ergernissen of ruzie op te oplossen. Meestal is dit op doordeweekse avonden.

Voordat je aan de slag gaat, volg je kosteloos een driedaagse training. Twee dagen volgen kort op elkaar. Je leert dan de methode van buurtbemiddeling toe te passen en oefent de fijne kneepjes van communiceren.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Buurtbemiddeling? Neem dan contact op met Michel van Olst via  telefoonnummer 038-4568700  of via email buurtbemiddeling@wijz.nu