Welzijn Kampen
Wat wil je weten van

Een goede match!

Na een moeizaam huwelijk en vervolgens een heftige scheiding zag Eva* vooral de negatieve zaken in het leven. Zij besloot weer op zoek te gaan naar de positieve kan en leuke dingen te gaan ondernemen. Helaas had Eva een klein netwerk en kende zij niemand om bijvoorbeeld eens mee te gaan winkelen. Met een baan in de zorg werkt Eva veel èn onregelmatig. Niet bepaald een ideale combinatie voor het gemakkelijk opdoen van nieuwe contacten.

Stichting De Kern begeleidt Eva wekelijks. Ook zij gaven aan dat het goed zou zijn voor Eva om meer te ondernemen. Via Stichting Welzijn in Kampen, afdeling Vrijwilligerscentrale, werd op Facebook een oproep gedaan voor een ‘maatje’. Er werd een ‘vriendin’ gezocht die me Eva allerlei leuke dingen wil ondernemen. En dat werd opgemerkt door Maria*. Maria was gestopt met haar werk in de zorg vanwege lichamelijke klachten. Daarmee verdween helaas ook een deel van haar sociale contacten. De vacature sprak Maria aan en zij nam contact op met een medewerker van de Vrijwilligerscentrale.

Maria werd door de consulent Vrijwilligerswerk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waarin ook de wensen en verwachtingen duidelijk gemaakt werden. Hierna ging de consulent op bezoek bij Eva om ook haar wensen en verwachtingen duidelijk te krijgen en om te kijken of de twee vrouwen wel goed zouden matchen.

TIjdens het kennismakingsgesprek tussen Eva en Maria was de consulent aanwezig. Eva en Maria bleken in elk geval al een raakvlak te hebben, namelijk de zorg. Het klikte al snel tussen de dames waarna de consulent hen met een gerust hart achterliet. Een koppeling was gemaakt en een vriendschap wordt opgebouwd!

* Wegens privacy redenen is deze naam gefingeerd.

connect-20333_960_720