Welzijn Kampen
Wat wil je weten van

”Geen gordel om? Niet rijden!”

Herman Segveld, 58 jaar oud, is oorlogsveteraan en afgekeurd vanwege zijn posttraumatische stresstoornis (PTSS)
welke, hij opliep tijdens een lange missie in Libanon. Via een keukentafelgesprek met de gemeente Kampen
werd duidelijk dat Herman een leuke en nuttige besteding voor zijn tijd zocht. Daarop werd hij ingezet als chauffeur
bij leerlingenvervoer.

Herman wilde na een tijdje zijn grenzen verleggen. Hij was op zoek naar een meer diverse doelgroep en kwam_MG_4575a
vervolgens bij Stichting Welzijn terecht. ”Na een aantal goede gesprekken mocht ik starten als chauffeur bij de Vervoersservice. Ik werk nu met senioren en gehandicapten.” Ook leerlingenvervoer doet Herman nog steeds. Op doordeweekse dagen vervoert Herman leerlingen van het Speciaal Onderwijs. Een grote verantwoordelijkheid vindt Herman het wel. ”Zodra ik in de bus stap ben ik verantwoordelijk. Als mensen geen gordel om doen, vertek ik niet. Jong of oud, veiligheid staat voorop!”.

Er zijn 22 chauffeurs actief bij de Vervoersservice. Voor de chauffeurs worden aangenomen wordt er naast gesprekken ook een keuring gedaan door een rijschoolhouder. Want nogmaals, veiligheid moet worden gewaarborgd.

Wat Herman zo trekt aan het vrijwilligerswerk bij de Vervoersservice is de voldoening die het geeft. ”Veel mensen zijn afhankelijk, bijvoorbeeld doordat zij rolstoel gebonden zijn. Ik kan wat positiefs bijdragen door hen van  A naar B te brengen. En elk ritje is weer maatwerk.” Zo bracht Herman onlangs een mevrouw naar Apeldoorn zodat zij een musical kon bijwonen, een grote wens van haar.
”Maar prioriteit blijven de ritjes met een nog belangrijker doel, school of ziekenhuis”.